2011 m. sausio 19 d., trečiadienis

Vaikai tepasi ir valgo

Liverio paštetas

1,5 kg kiaulės (reiktų pabandyt kitokias) kepenų supjaustyti, gerai išplauti. Virti ~40min su druska, keturiais kvepiančiais pipirais ir dviem lauro lapeliais. Kepenis išgaudyti į kitą indą, įpilti stiklinę jų nuoviro,pridėti 100-200g sviesto, pusę šaukštelio maltų juodųjų pipirų, šaukštą 'Vilniaus" majonezo (nebūtina, bet... ), keturis nedidelius svogūnus. Viską sutrinti galingu blenderiu iki pastos ir šiltą masę sudėti į užsukamus indelius. Atvėsdamas paštetas kietėja, vėliau bus nepatogu. Galima laikyti šaldytuve savaitę, gal net 10 dienų.
Skanaus, nes be koncervantų ir visokių kitokių maisto pramonės salietrų-padjobkiu-pakaitalų, beto daug daugiau tikro skonio.

Komentarų nėra: